Kamnita klet s tipičnim istrskim dvoriščem je sestavni del domačije v zaselku Burji na samem vrhu marežganskega hriba, od koder imajo obiskovalci čudovit pogled na koprski zaliv in širšo pokrajino vse do Triglava.


Vino Refošk in Cipro zorita v lesenih hrastovih sodih. Za potrebe kletarjenja in zorenje Malvazije pa se uporablja jeklene cisterne.

Narava nas je obdarila z rodovitno flišno zemljo, z vročim soncem in z mrzlo burjo, ki dajejo izvrstne pogoje za dozorevanje grozdja, posebej refoška, ki ni nikjer drugje našel boljšega doma kot prav pri nas v Istri.


Naši vinogradi ležijo na južnem pobočju marežganskega hriba na nadmorski višini 280 m.

Naša vina pridelujemo izključno iz avtohtonih, tradicionalnih sort: refošk, istrska malvazija in cipro.


To so sorte, ki so, tako kot mi, globoko zakoreninjene v naši istrski zemlji. Preplet ugodnih okoliščin – struktura flišnih tal, energija sonca, svežina vetrov, objem morja, sinergija stoletnih izkušenj in sodobnega znanja nam omogoča, da pridelujemo vina vrhunske kakovosti. V njih se odraža naše podnebje, narava in značaj ljudi. Zato so naša vina na nek način bogata na telesu kot zemlja, v kateri uspevajo trte, močna, kot sonce, ki jih obseva in energična kot burja, ki jih maje. Obenem pa so mehka in topla, kot ljudje v teh krajih. Brbončicam ponujajo veliko užitkov, ob zmernem uživanju pripomorejo tudi k vitalnosti in boljšemu zdravju.

Za tiste, ki se želijo seznaniti s svetom vina, obenem spoznati dušo slovenske Istre in uživati ob prečudovitem razgledu na naše morje in gore pripravljamo pokušino vin.


Degustacijo s spremljajočo istrsko kulinariko lahko nadgradimo z vodenim ogledom kleti in vinogradov.

Če bi radi preživeli dopust na mirni lokaciji v osrčju slovenske Istre je v okviru naše domačije na razpolago sodobno opremljen apartma PANORAMA, ki lahko sprejme do štiri osebe.


Lokacija je primerna za aktivne počitnice, raziskovanje lepot okoliških krajev in širšega območja slovenske Istre, kakor tudi za obisk turističnih biserov Slovenije. Pri nas je možno parkirati in prenočiti tudi z avtodomom.


Naši obiskovalci lahko spremljajo in sodelujejo tudi pri delih v vinogradu.